Fantastisk DM-sæson.

Trods det, at OK Roskilde i år har ligget i 3. division - for første gang siden 2001, så har klubben aldrig vundet så mange DM-medaljer som i år. Det er blevet til i alt 26 medaljer i ”fod-orientering” - hvoraf 11 er af guld. Dette er også rekord. Endvidere er det også en rekord, at 16 forskellige løbere fra OK Roskilde har været på medaljeskamlen i år.

Hertil kommer så to bronzemedaljer i MTB-orientering ved hhv. Claus Sihm og Claus Rasmussen - så når vi op på 18 klubmedlemmer med DM-medalje om halsen i 2018.

2009: 15 medaljer (4 - 4 - 7)

Janne Brunstedt har haft en formidabel sæson i år. I seks (af syv mulige) DM-starter er det blevet til fem guldmedaljer og en sølvmedalje. Højdepunktet for Janne i 2018 var selvfølgelig VM-guld i sprint - sjovt nok i den eneste disciplin, hvor det ikke blev til DM-guld. Endvidere bød året også på sejr ved Påskeløbet i H70 samt fire guldmedaljer ved sjællandsmesterskaberne (lang, stafet, nat, sprint).
Inge Jørgensen opnåede på antal DM-medaljer samme flotte resultat som Janne. Inge vandt også fem guldmedaljer og en af sølv (ultralang). Eneste DM-konkurrence, hvor Inge ikke opnåede en podieplacering, var ved DM-lang. Inge Jørgensen har nu vundet 72 DM-medaljer i roskildedragten.
Endnu en 70-løber gjorde det godt i år. John Tripax vandt fire DM-medaljer. Guld i stafet sammen med Janne Brunstedt og Aksel Andersen i H65 - samt en meget flot sølvmedalje i H70 dagen efter i Ulbjerg Plantage. Hertil sølv i sprintstafet og bronze i ultralang.
Ole Svendsen (H75) opnåede ligesom John fire DM-medaljer i år. Guld i sprint i Hillerød samt tre bronzemedaljer i hhv. ultralang, mellem og nat. Ole har også en Påskeløbssejr at se tilbage på i år.
Femte bedst blev Annette Petersen, der i 2018 opnåede tre DM-medaljer- en af hver ”farve”. Guld i sprintstafet, sølv i stafet og bronze i sprint. Tre roskildeløbere opnåede to DM-medaljer hver. Ane Veierskov og Aksel Andersen vandt begge guld ved DM-stafet og sammen en sølvmedalje i sprintstafet. Jette Kreiberg vandt to sølvmedaljer i de to stafetter.
Tankevækkende at alle otte ovennævnte personer, der alle har vundet mindst to medaljer, er over 60 år!

Blandt de otte personer, der vandt en enkelt DM-medalje i år, er der heldigvis fem løbere under 60 år.
Bjarne Pedersen vandt guld ved DM-ultralang, og Finn Petersen vandt guld ved DM-sprintstafet.
Både Jakob Søndergaard Jensen og Hanne Pedersen vandt deres første DM-medalje i år. Det blev til sølv i hhv. sprint og stafet. Allan Søgaard (H45) vandt for 2. år i træk bronze ved DM-ultralang.
Ungdomsafdelingen har hentet tre bronzemedaljer i år - Adam Carlsen (sprint), Rasmus Møller Jess (lang) og Teresa Søndergaard Pohl (nat). Det var Rasmus' sidste sæson som ungdomsløber.

Alle medaljevindere vil selvfølgelig blive hyldet til klubfesten den 3. november.

I de 50 sæsoner, som OK Roskilde har eksisteret, er det blevet til 328 DM-medaljer fordelt på 68 løbere. Se den opdaterede Medaljestatistik.

Morten Jensen

Se tillige T. Utzons medaljestatistik for 2018, hvor OK Roskilde er på 9. pladsen.