Logo Efterår

Klub / Aktiviteter
















Sommerferie O-løb 2011 (Slides fra klubaftenen den 2/12)

For de der ikke kunne være med på klubaftenen den 2. december og for de der evt. lige vil have en opfriskning, følger her en kort gennemgang af mulighederne for en klubtur til O-løb i sommerferien. Herudover er der mulighed for at se/gense præsentationen (let forkortet)

Med udgangspunkt i den internationale kalender har jeg valgt de løb, der er i skolernes sommerferie og kun medtaget dem der er i Europa. Omtalen er derfor begrænset til:

Ungarn: Veteran VM (WMOC), Pécs, 1-8 juli.
Ungarn arrangerer i år World Masters Orienteering Championships (WMOC) i den sydlige del af landet med stævnecenter i byen Pécs. Området byder på fremragende karst terræn. I 2007 var der Hungaria Cup i området, og vi var en mindre flok der deltog i arrangementet, og vi var alle begejstrede for området. Terrænet er som nævnt typisk karst d.v.s. med store dybe lavninger i stedt for bakker, og bunden er for det meste meget fin at løbe i. Der er selvfølgelig også baner for de, der ikke er gamle nok til at deltage i Veteran VM. Desuden er Ungarn bestemt også et besøg værd som turist. Se mere på WMOC's hjemmeside.

Polen: Junior VM (JWOC) publikumsløb, Rumia, 2-8 juli.
Sidste år var vi mange der med stor fornøjelse deltog i publikumsløbene ved Junior VM omkring Ålborg. Stemningen ved et Junior VM kan i 2011 opleves i Polen i området ved Gdynia og Gdansk. Området er storkuperet med mange slugte og fysisk temmelig krævende. Orienteringmæssigt ligner det meget terrænerne omkring Silkeborg. Andreas Boesen har været på træningsophold i området et par gange, så han kan helt sikkert komme med yderligere oplysninger om terrænet. Se også mere på JWOC's hjemmeside

Finland: Finsk 5-dages, Lohja, 11-16 juli
Lige så sikkert som der er svensk 5 dages hvert år, så er der også finsk 5-dages. I 2011 foregår det hun 50 km vest for Helsinki. De finske skove minder ofte om svenske terræner. Orienteringen kan være temmelig krævende og vanskelig. Nogle områder har mange åbne klippeflader, som det kan betale sig at orientere efter, da de er lette at løbe på og altid er oppe, så man har et godt overblik. Jeg har deltaget i finsk 5-dages tilbage i 1992, og det var en stor oplevelse. Selv om turen til Finland er lidt lang, er det en meget smuk tur at sejle fra Stockholm til Turku eller Helsinki gennem den svenske og finske skærgård. Der er mere information på finsk 5 dages hjemmeside

Slovenien: Orienteering Online Cup, Trnovski gozd, 22-26 juli.
Det er også ved at være en tradition at der er OO-Cup i Slovenien hvert år. I 2004 var vi 10 løbere fra OKR der deltog i OO-Cup, der dengang var et 3-dages løb, senere er det blevet til løb over 5 dage, og Anders og Leni deltog i 2010, så de har de nyeste informationer om OO-Cup. Vi er alle kommet hjem fra Slovenien med nogle O-oplevelser ud over det sædvanlige, det er meget anderledes terræner end nogen af os havde prøvet før. I 2011 er OO-Cup rykket vestpå tæt på grænsen til Italien, men det bliver terrænerne sikket ikke mindre spændende af. Slovenien er et lille land med en lille gruppe meget entusiastiske O-løbere, der gør et stor arbejde, for at fremme O-sporten i landet. Slovenien har desuden stort set alt en nysgerrig turist kan ønske sig. Se mere på OO-Cup's hjemmeside

Sverige: O-Ringen, svensk 5 dagars, Hälsingland, Mohed, 23-29 juli.
Den traditionsrige O-Ringen foregår i 2011 i Mohed, en lille by (med flyveplads) ved Söderhamn ca. 250 km nord for Stockholm, så er et godt stykke fra Danmark. Det er altid spændende at deltage i verdens største etapeløb, og det er der mange OKR-løbere, der har gjort gennem årerne. Området omkring Mohed ser spændende ud ifølge O-Ringens hjemmeside. Så er man til lækkert svensk terræn, så er O-Ringen i 2011 et godt valg. Mere på O-Ringens hjemmeside.

Schweiz: Swiss O-Week, Flims, 30 juli-6 august.
Schweiz kan altid byde på store O-oplevelser, især hvis man er til kontinentalt terræn. I 2011 er der schweizisk orienteringsuge midt i Alperne ved Flims sydvest for Liechtenstein. Her kan man bl.a. komme ud for høj-alpint terræn. I 2005 var vi en stor gruppe OKR løbere, der var på klubtur til Schweiz, men det var syd for Alperne, så det vil blive noget anderledes i 2011. Se Swiss O-Week's hjemmeside for mere information.

Tjekkiet: 5-Days Bohemia, Novy Bor, 3-7 august.
I det nordlige Tjekkiet, det der også kaldes Bøhmen, er der 5-dages O-løb i nærheden av Novy Bor igen i 2011. Tjekkiet og især områderne i Bøhmen byder på meget spændende og særprægede terræner til O-løb. Der er ofte mange, mange klipper, høje søjleformede, hvor det er som at løbe i en labyrint, så der er masser af orinteringsmæssige udfordringer. Ole og Inge har været i området flere gange, så de kan helt sikkert give jer øjenvidne beretninger fra de særprægede klippe landskaber. Desuden er der selvfølgelig oplysninger at hente på hjemmesiden for 5-Days Bohemia.

Konklusion
Der blev ikke taget nogen beslutning om klubtur på klubaftenen. Nogle vil helt sikkert tage til WMOC i Ungarn, mens andre vil tage til JWOC i Polen. Hvad du end beslutter dig for, så check tilmeldingsfristerne; der er ofte en del at spare ved tidlig tilmelding.
På "Blokken" er der oprettet en kategori om Sommer O-løb, hvor alle er velkomne til at komme med deres forslag.

Her kan du se præsentationen fra klubaftenen.

Janne


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde       webteam@okr.dk     3. december 2010