Logo Bøgeskov

Andreas Hougaard Boesen klar til finalen fredag.

10 ud af 12 danske løbere kvalificerede sig til fredagens finale på den mellemlange distance ved Junior-VM i orienteringsløb.

Orienteringsløberen Andreas Hougaard Boesen fra OK Roskilde er klar til fredagens finale ved juniorverdensmesterskaberne i orienteringsløb på den mellemlange distance. I torsdagens kvalifikationskonkurrence i Kollerup Plantage øst for Fjerritslev (3,4 km, 13 poster) kom han ind som nr. 18 i sit heat, og da de 20 bedste fra hvert heat går videre, er roskildeløberen dermed finaleklar. Kampen om guldmedaljerne skal løbes i den samme plantage, hvor kvalifikationsløbene forgik.

Det lykkedes ikke at få en efterfølgende kommentar fra Andreas Hougaard Boesen, men til stævneradioen forklarede han, at en enkelt fejl mod slutningen af løbet kostede ham et par minutter, hvorfor det pludselig blev lidt for spændende, om kvalifikationen var i hus.

Men i morgen vil jeg alene tænke på alle de situationer, hvor det gik rigtig godt i dag, betroede han stævneradioen efter sit løb.

At det gik rigtig godt et langt stykke af vejen for Andreas Hougaard Boesen viser det faktum, at han på første radiopost i skoven havde 4.-bedste mellemtid.

En fejl mod slutningen af kvalifikationsløbet kostede Andreas Hougaard Boesen et par minutter, hvorfor det blev lidt for spændende at følge afslutningen Men med en 18.-plads i sit heat var kvalifikationen i hus.

For dansk orienteringssport som helhed blev torsdagens kvalifikationsløb på mellemdistancen endnu engang en understregning af, at de unge danske løbere tilhører de bedste i verden. 10 ud af de 12 danske løbere kvalificerede sig nemlig til finaleløbet fredag.

Tirsdag blev der løbet lang: Det var ikke Andreas' dag.

Guld igen til pigerne - ingen medaljer til drengene på 2.-dagen ved junior-VM i orienteringsløb.

2.-dagen ved junior-VM i orienteringsløb i Nordjylland var ikke dagen for Andreas Hougaard Boesen fra OK Roskilde. Roskildeløberen havnede langt nede i rækken - på en placering omkring nr. 44 i det 156 mand store felt.

Dagen bød på mesterskabernes længste distance med 30 poster på den 11,3 km lange rute i Svinkløv Plantage ved Jammerbugten, og Andreas Hougaard Boesen lægger ikke skjul på, at denne lange distance generelt ikke er hans favoritdistance.
Om tirsdagens konkurrence opsummerede han efter løbet:
Jeg lavede forholdsvis hurtigt et bom på ruten, og det fyldte mig med de forkerte tanker resten af løbet. Jeg blev desuden træt for hurtigt og formåede ikke at holde det nødvendige fokus.

Humøret var forståeligt ikke højt hos roskildeløberen efter løbet, men han var dog ikke mere nedslået, end at han kunne fremhæve ånden hos det 12 M/K-store danske hold:
Vores træner arbejder meget med at sprede glæde på hele holdet, så den skal nok komme igen - og så er det jo i øvrigt ikke en helt dårlig placering, jeg har fået.

Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, i mål på
den lange distance ved Junior-VM i orienteringsløb efter et løb, hvor han ikke formåede at holde det nødvendige fokus.

Andreas Hougaard Boesen ser frem til hviledagen onsdag, hvor der skal lades op til torsdagens kvalifikationsløb på mellemdistancen, en distance, han glæder sig til at løbe, fordi den efter hans vurdering ligger bedre for ham. Således satser han på torsdag at komme mellem de 60 bedste løbere, som på fredag løber finale på netop mellemdistancen.

Tirsdagens lange distance bød i øvrigt kun på en enkelt dansk medalje, idet Ida Bobach, OK Silkeborg, genvandt sit verdensmesterskab fra sidste år. Dermed er hun oppe på to guldmedaljer ved dette års juniorverdensmesterskab. Hos drengene blev bedste danske placering en 5.-plads til Rasmus Thrane Hansen, OK Søllerød, som vandt guld dagen før på den korte distance, sprinten.

okroskilde@okr.dk      Bjældevej 20, 4000 Roskilde      webteam@okr.dk     9. juli 2010