Logo sommer_boeg

Klub / Aktiviteter

300 skolebørn til Skole OL i Roskilde Ring.

Omkring 300 elever fra 5. og 6. klasse fra en række skoler i Roskilde og omegn deltog onsdag i Skole OL i orienteringsløb. Stævnet blev arrangeret af OK Roskilde. Roskilde Ring var en smuk og idyllisk ramme om arrangementet på en sommerlig forårsdag, midt i Roskilde.

Skole OL hed tidligere Skolernes Findvej Dag, og før det Naturløbet, men konceptet er det samme. Eleverne skal dels klassevis finde poster i valgfri rækkefølge på tid og dels løbe en Supersprint, hvor der bruges Sportident. Orientering er i år kommet med i Skole OL, og det er kun for 5. og 6. klasse, så det er årsagen til at vi i år havde noget færre deltager end tidligere, hvor også 4. klasse var inviteret, og vi havde op til 450 elever.

Det var OK Roskildes Grå Pantere, der stod for arrangementet for 9. gang, og vi har efterhånden fået så meget rutine, at arrangementet bare kører helt uden problemer, og med de færre deltagere, var det i år noget mere afslappet.

Ved Supersprinten bliver der dog altid nogen trængsel, når de mange elever skal have udleveret kort og instrueres i brugen af Sportident, startes og igen have aflæst Sportidenten i mål, for at få udskrevet deres løbstid. Men der er indført strenge rutiner, der sikre at alle kommer igennem uden forsinkelser.

Supersprinten var i år en bane på 400 m, som den hurtigste løb på lige under 2 min. Eleverne gik højt op i tiderne, og de udleverede stræktidsstrimler blev sammenlignet flittigt.

Da løbet er kommet under Skole OL, var der lidt mere at løbe for i løbet med de valgfrie poster. Klassen der fandt flest poster, som gennemsnit pr elev, vandt nemlig en tur til Skole OL Finalen i Aarhus.

   
Ole instruerer i brug af kort og Sportident

Dagbladet var på pletten. Se deres reportage

vinder_5.jpg
De hurtigste fra 5. klasse på sprinten

 

vinder_6.jpg
De hurtigste fra 6. klasse på sprinten


Vinderholdet på mangepostløbet fra Jyllinge skole 6.F
 

 

 

Janne


okroskilde@okr.dk      Bjældevej 20, 4000 Roskilde      webteam@okr.dk     17. maj 2019