Logo sommer_boeg

Klub / Aktiviteter

Vikingedysten 2017.

Igen i år arrangerede HTF, Haderslev den traditionsrige Vikingedyst med en slags kortdistance fredag i Starup Hede og alm skovløb, dog lidt forkortede baner, lørdag og søndag i henholdsvis Haderslev Vesterskov og Pamhule.
Starup hede, hvor undertegnede ikke deltog, er angiveligt et typisk storkuperet hedeområde, meget spændende, og både Vesterskov og Pamhule typiske østjyske skove med kraftig underskov af forskellig slags.
Pamhule stikker dog kraftigt ud ved at være meget kuperet, så man havde valgt 5 m ækvidistance.

Underskoven var mest udtalt i Vesterskoven, hvor mange af de små stier nærmest var usynlige og nogle gange "forsvandt" de pludselig, når man løb hen ad dem. Hvor langt var man så nået ??? Det problem sannede undertegnede flere gange, hvilket gav nogle gevaldige bum for mig og en del andre. Grøfterne var også tit tilvoksede, så de små var svære at se. De store var til gengæld ret vandfyldte, hvilket jo også kunne give en del problemer.

Bakkerne /stigningerne i Pamhule volte også nogle problemer. Nogle steder var jorden ret glat, så det var godt at holde lidt fast i smågrene og lign. og vejvalgene skulle tage hensyn til de "brune streger".

Men gode baner havde HTF lagt og hele arrangementet var vellykket incl tilkøbt grillmad med salatbuffet lørdag aften.

Lørdag aften deltog alle vi otte fra OKR med stor glæde sammen med et 3/4 fyldt amfiteater i det årlige Vikingespil på kanten af Jels sø. Et fantastisk opsat friluftsarrangement med måske 80 skuespillere, børn og voksne, guder med Thor og hans hammer i spidsen, Jætter og varyler (Hvor mange ved mon, at ordet Varyl stammer fra den nordiske mytologi) og vikingeskib på søen. Og så kunne man købe mjød.

OKR har ellers stolte traditioner ved Vikingedysten. Klubben /fam Ulsøe har flere gange vundet en vandrepokal som bedste klub.

I år var det mere moderat.
Runa vandt samlet, kun løbet lørdag og søndag talte med, D 40 med en første og en andenplads.

   
 

 

Melissa blev nr 2 i D 21, vandt stort første dag, men tabte endnu mere anden dag.
Jonas blev nr 2 i H13-16,
Karoline, med dårligt knæ blev nr 3 i D13-16.
Aksel, vandt første dag og blev samlet nr 2 i H65, hvor John T blev nr 8 efter det helt fatale 1. løb.
Jesper og Szabolcs endte noget længere nede.
Til gengæld vandt Jesper en flaske vin som placeringspræmie, nr 6, 12 osv i hver klasse.

John Tripax

Link til Vikingedysten


okroskilde@okr.dk      Bjældevej 20, 4000 Roskilde      webteam@okr.dk     5. juli 2017