Logo Stævneplads

Om OK Roskilde
Orienteringsklubben Roskildes historie


Orienteringsklubben Roskilde blev etableret den 19. februar 1969.

I 60'erne var orienteringsløb blevet populært blandt mange roere som et træningsalternativ til roningen, som jo kun kunne dyrkes halvdelen af året. Blandt en kreds af roere i Roskilde Roklub blev der så enighed om at danne en selvstændig orienteringsklub i Roskilde.

Foreningen voksede hurtigt ud af roklubbens skygge - og snart var medlemmerne primært orienteringsløbere. Mange dynamiske personer er kommet til gennem årene, og udviklingen i OK Roskilde har i hovedtræk kun gået en vej: støt fremad!

Mange ting har ændret sig på de fyrre år.

I 70´erne løb man på gamle GI-kort og brugte meridianer eller faste punkter som kirker, møller, gårde eller lignende til udmåling af posterne. Det var ret besværligt, og det gav også en del "slump". Det var næsten vigtigere at kunne læse og måle end at omsætte kort til terræn og finde det hurtigste vejvalg. Man løb med blyant og papir, en plade som kortet var fastgjort på, og et antal knappenåle til opmærkning af fixpunkter og poster. Ikke noget med at tegne på kortet, for det skulle bruges mange gange. Derudover skulle man også medbringe et kompas, så der var nok at slæbe rundt med! (Torben Petersen)

Men noget går igen. Glæden ved at røre sig - glæden ved at være sammen med andre - glæden ved at præstere. Det er værdier, der er eviggyldige.

Og mere end 50 år efter….

OK Roskilde kunne i 2019 fejre 50 års jubilæun.

Klubben har ved udgangen af 2023 132 medlemmer.

Klubben vandt i 2023 19 DM-medaljer: 7 guld, 6 sølv og 6 bronze.

I Divisionsturnering endte OKR med at forblive i 3. division i næste sæson.

Se også:


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde       webteam@okr.dk    28. juni 2024