OKR ungdomsløbernes resultater i år 2011

Resultaterne fra 2010 kan ses her

JWOC, Rumia-Wejherowo, Polen, 2-9. Juli.

Andreas på podiet som nr. 5 ved JWOC stafetten

Andreas Hougaard Boesen endte som nr. 16 i sprintkonkurrencen på førstedagen ved juniorverdensmesterskaberne i Polen, knap 56 sekunder efter vinderen, franske Lucas Basset.
Andreas beskrev efter løbet banen som attraktiv for hurtigløb og ikke teknisk svær, som Andreas ellers er mest begejstret for.

"Pyha, mine ben var godt nok tunge lige fra morgenstunden," var Andreas' kommentar til dagens udfordring ved JWOC i Polen: den lange distance.
Banen var på 11,1 km med en højdeforskel på 440 meter og var en udfordring for alle danske herreløbere. Andreas sluttede som nummer 46 i 1:20:55, 12 minutter efter den suveræne norske vinder Yngve Skogstad.

Med en 11.-plads på mellemdistancen ved JWOC i Polen gav Andreas Hougaard Boesen efter løbet udtryk for stor tilfredshed med egen præstation; et nærmest perfekt gennemløb på en bane, som var lagt an til hurtigløberne uden større tekniske udfordringer i et stærkt kuperet terræn. Han sluttede som næstbedste dansker akkurat overgået af Marius Thrane Ødum på en 10.-plads, blot 4 sekunder foran Andreas. Og Andreas sluttid på 27:36 minutter var da også kun mindre end 2 minutter fra vindertiden.

Andreas Hougaard Boesen fra OKR havnede sammen med holdkammeraterne Thor Nørskov og Marius Thrane Ødum på podiet på sidstedagen af junior-VM i Polen.
Det danske førstehold endte som nummer 5 efter et meget tæt løb, hvor Marius på sidsteturen blot var 8 sekunder fra bronzen.

Alle resultateterne kan ses på JWOC hjemmesiden

Andreas på vej i mål på en 11.-plads, mindre end 2 minutter fra vindertiden.

Marius, Andreas og Thor sluttede på en fornem 5.-plads i den afsluttende stafetkonkurrence ved junior-VM i Polen.
Til toppen af siden

EYOC, Jindrichuv Hradec, Tjekkiet, 24-26. Juni.

Amalie Tripax placeret midt i feltet ved EYOC sprint.

På førstedagen ved de europæiske ungdomsmesterskaber i orienteringsløb i Tjekkiet sluttede Amalie Tripax som nr. 40 ud af de ialt 80 deltagere ved sprintkonkurrencen i D16. Amalie brugte 2 minutter og 40 sekunder mere end vinderen Sandrine Müller fra Schweiz på den teknisk udfordrende bane i byen Trebon.

Lørdagens lange distance blev en stor mundfuld for den Amalie i D16-konkurrencen.
Allerede på 1.-posten havde Amalie et stort tidstab, som hun dog flot formåede at hente pænt ind ved 2.-posten. Desværre holdt dette ikke resten af løbet, og Amalie endte langt nede på listen på en plads som nr 53, omkring 20 minutter efter den vindende løber, tjekken Karolína Boránková.

Amalie havde en god dag EYOC stafetten, hvor hun blev nr. 2 i mixstafetten, der desværre er uden for konkurrencen, da mixstafettens hold er sammensat af de løbere, der ikke er på landenes 1. hold. Amalie var dermed på hold med danske Magnus Dewett og schweiziske Sandro Vock.
Amalie løb sidste tur og løb holdet i mål som nr. 2 med næsten fire minutter ned til 3. pladsen.

Amalie ved EYOC lang

Se mere på hjemmesiden for EYOC

EYOC- og JWOC- testløb, Hørby, Rebild og Gjern, 27-29. maj.

Amalie Tripax udtaget til EYOC og Andreas Boesen til JWOC

I weekenden blev der afviklet testløb til Junior-EM (EYOC) og Junior-VM (JWOC), og for Amalie Tripax og Andreas Boesen resulterede de i udtagelse til henholdsvis EYOC og JWOC.

Testløbene bestod af Sprint fredag aften i Hørby skoleby i Hobro, hvor der var lavet nogle meget udfordrene baner. Her blev Amalie nr. 4 i D16, mens Andreas blev nr. 2 i H20.

Lørdag var der lang distance i Rold skov med Rebild bakker, der er kendt for den heftige kupering og dermed krævende vejvalgsorientering. Amalie Tripax blev her nr. 3, og Andreas blev igen nr. 2.

Amalie og Andreas, her fra DM-ultralang

Det sidste testløb søndag var henlagt til Gjern bakker, hvor der var mellemdistance med vanskelig orientering i det kuperede og uoverskuelige terræn. Her havde Amalie et par større bum, så hun endte på 9. pladsen. Andreas gjorde det igen godt og blev en sikker nr. 2.

Fynsk Sprint Cup, Svendborg, Fåborg og Odense, 20-22. Maj.

I Store Bededags ferien havde de fynske orienteringsklubber indbudt til Fynsk Sprint Cup.

En stor del af den danske elite stillede til start på de 3 etaper, der blev løbet i henholdsvis Svendborg, Fåborg og Odense.

Fredag blev første etape løbet i Svendborgs gamle bydel med teknisk krævende orientering, hvor det gjaldt om at undgå banelæggerens "fælder". Det lykkedes for Andreas, der sikkert vandt i klassen H-20. Juniorklassen løb samme bane som seniorerne, så det kunne ses, at Andreas ikke bare havde løbet godt, men rigtig godt, idet han havde tredje hurtigste tid på banen.

Lørdag blev der løbet i Faaborg, hvor banerne var endnu mere krævende end i Svendborg. Igen vandt Andreas sin klasse.

Tredje og sidste etape blev løbet i Odense, hvor der ikke var så mange vejvalgs problemer som på de to første etaper, men hvor der "bare" skulle løbes hurtigt. Det kunne Andreas også; han vandt igen sin klasse.

Andreas
Andreas ved starten på Fynsk Sprint Cup

KUM, Frederikshåb Plantage, 14-15. Maj.

Andreas Hougaard Boesen vinder KUM 2011

I weekenden den 14.-15. maj blev der afholdt Kreds Ungdoms Match (KUM), et af årets højdepunkter for landets bedste ungdomsløbere. I år forgik arrangementet i Østjylland med både lørdagens prestigefyldte klassiske konkurrence og søndagens traditionsrige stafet i Frederikshåb plantage.

Andreas H Boesen fik sin første KUM sejr, med en fornem 1. plads i ungdomsmatchens ældste klasse H19-20. Andreas vandt overbevisende med mere end 7 min.

I klassen for de yngste drenge H11-12, var det Rasmus Krogh Madsen, der gjorde det rigtig godt med en meget flot 4. plads, kun 45 sek fra 1. pladsen.

I Klassen D17-18 fik Amalie Tripax en flot 5. plads.