To OKR-løbere med i verdens største klub-stafet

To løbere fra OKR deltog i weekenden i verdens største klubstafet – finske Jukola, som i år blev løbet nær byen Rovaniemi tæt på Polarcirklen i det nordlige Finland.

Andreas Hougaard Boesen løb på 1.-holdet for sin finske klub Angelniemen Ankkuri, mens Rasmus Møller Jess tog en tørn for 2.-holdet for sin svenske klub OK Linné.

Begge løbere løb 1.-turen på 13,1 km, og især Andreas havde et forrygende løb. Han kom i mål som nr. 7, knap halvandet minut efter vinderen. Rasmus tabte tidligt i løbet tid, men formåede alligevel at komme ind som 98. I alt 935 hold (!) gennemførte 1.-turen.

Årets Jukola var oprindeligt programsat til at skulle gennemføres i ugen omkring midsommer, hvor det er lyst døgnet rundt på de kanter, men pga. corona-restriktioner kunne løbet først gennemføres nu. Derfor måtte også 1.-løberne bruge pandelampe.

PS: Vidste I, at den rigtige julemand (det siger finnerne i hvert fald!) bor lidt nord for Rovaniemi, i en landsby placeret nøjagtigt på Polarcirklen. Om julemanden og hans hjælpere deltog i den syv mand store stafet, vides dog ikke med sikkerhed.