Logo hedeland.jpg

Klub / Aktiviteter

Kender du Stortrolden fra De Barske?

Måske, måske ikke ….
Hvis du kommer regelmæssigt til aktiviteter i OK Roskilde kender du sikkert Stortrolden. Måske er du ikke selv klar over det, men han er der ofte. Tit hjælper han flittigt til og er flink og omgængelig. Jeg har vist aldrig set ham i dårligt humør. Slet ikke hvad man måske skulle forvente af en (Stor)trold som ofte forbindes med noget lidt uhyggeligt. Ifølge Wikipedia er en trold nemlig:

' En trold er et mytisk menneskelignende væsen fra den skandinaviske folketro . De beskrives meget forskelligt: Lige fra venlige kæmper til djævelske menneskeagtige skikkelser. Deres udseende genvises tit med grove eller groteske træk. De lever under jorden, i klipper eller huler og er typisk tyvagtige, stærke og ret dumme. De bortfører mennesker, oftest børn, der skiftes ud med deres egne troldeunger - en såkaldt skifting .'

Stortroldens Barske Tur
Vores egen Stortrold fra 'De Barske' havde i søndags inviteret til en barsk tur 'I Troldens Fodspor' i Trekroner og opland. For at forstå hvad det går ud på, er det nødvendigt at vide lidt om hvad 'De Barske' er.

Ved du det allerede, er du klar over, at der serveres kilometer ad libitum når De Barske trække i løbetøjet. Ved du endnu ikke hvad 'De Barske' er, så læg turen forbi www.debarske.dk og læs lidt mere. Der er tale om et eksklusivt broderskab m/k af barske o-løbere, som for at opnå medlemskab skal gennemføre nogle udvalgte løb. Og det er ikke sprintløb der skal gennemføres.

I Troldens Fodspor løbes med samlet start. Der kan vælges mellem 3 baner ca. 7-12 og 19 km. I årets udgave skulle der løbes i Trekroner og Himmelev. Den lange bane skulle desuden en tur ud omkring Veddelev.

Der var deltagelse af flere Roskilde løbere på både bane 7 og 12 km, og jeg tror det lykkedes alle at gennemføre. For mit eget vedkommende blev det en frisk tur, som blev tilbagelagt i godt selskab.

Efter den fælles start lykkedes det nemlig at få etableret en lille gruppe, som lå og battlede det meste af turen. Ganske vist følte jeg lidt for ofte, det var mig som havde den tungest rø., men jeg var godt tilfreds, og fik løbet den længste tur i mange år ! Faktisk så lang at jeg nu 36 timer senere ikke rigtig kan overskue hvordan ømheden i mine lår skal nå at forsvinde, inden jeg i morgen (tirsdag) aften skal til byløb på Roskilde Havn.

Og så var der lige det med ham Stortrolden - det er ham her (og han er slet ikke farlig):

  jan_stortrold.jpg.jpg
 Stortrolden Jan Frederiksen

Claus Rasmussen


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     7. marts 2017