Logo bose_sten.jpg

Klub / Aktiviteter

Ori Spring 2017

Bente og jeg har været på en lille smuttur til Rom for at få luftet benene.

Klubben ”Orsa Maggiore” stod for tre sprintløb i og omkring Rom.

Vi indlogerede os på et værelse i bydelen Trastevere lige mellem de to første etaper, så vi kunne gå til begge steder. Et område med masser af gang i den. Så der røg også lidt øl indenbords. Maden var meget turistpræget, så ingen stjerner til restauranterne i det område. ("Spis ikke, hvor de viser billeder af maden!" Citat fra en turistguide.) Om fredagen tog vi til en gammel kending, en restaurant i San Lorenzo (Pinsa e Buoi). Udefra ligner stedet en røverhule, men man overraskes, når man kommer indenfor. Vi bookede et bord, og rejste med sporvogn på tværs af rom. Det var det hele værd. God mad og masser af lokale gæster når klokken nærmer sig 2100. Mange uden reservation måtte gå forgæves.

Første etape foregik i en lille park midt i Rom (Villa Borghese). Der var masser af andre gæster, så man måtte springe mellem cykler, børn, hunde og heste. På vej til løbet skulle vi lige have en capuccino hver i nærheden af den spanske trappe. To cappuchino 12€.

Anden etape foregik i et interessant beboelsesområde med mange små passager. Ikke altid lige nemt at se, hvor man kunne komme frem. Som tidsfordriv før løbet var vi på markedet Testaccio. Her kan man få friske madvarer til en fornuftig pris. Nærmere løbet fandt vi to cappuchino og to fyldte croissant 7,5€.
Efter løbet besøgte vi Eatalia, et indkøbscenter med Italienske kvalitetsmadvare. Dyrt men sjovt.

Tredje etape krævede to timers transport med sporvogn, metro, og turistbus til sidst. Vi startede i silende regn. Den første del af banen foregik i en lille park, hvor skrænterne var rent ler og mudder. Så vi stod på r.. og albuer ned ad skrænterne. Løbet i den indre by var til gengæld rigtig spændende. Små gyder og trapper overalt. Det var let at miste overblikket. Og man skulle også lige ramme trappetrinene rigtigt, så kortlæsning i høj fart, var der ikke meget af. To cappuchino inklusive to romkugler 3€. Slå den!

Kent

  orispring1.jpg

orispring1.jpg

Se mere om Ori Spring 2017. Kort og vejvalg kan ses i O-kortmappen.


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     16. marts 2017