Logo        OK Roskilde

Introduktion til orienteringsløb i Boserup (4)

Til denne introduktion skal du løbe: Introbane 2

Du har nu lært, hvordan du hele tiden skal vende kortet rigtigt for at sikre, at du løber i den rigtige retning, og du har lært lidt om at tælle skridt og måle afstande. Nu skal du lære lidt om, hvordan du på en sikker måde finder poster, der ikke står lige ved veje og stier. Vi tager en runde til på introduktionsbanen, men leder nu også efter poster, der ligger lidt væk fra veje og stier.

Sidste sikre udgangspunkt.

Rigtig vej fra posten.

Mose og grøft fra post 3 til 4.

Sidste sikre udgangspunkt

Når du skal finde en post inde i terrænet, løber du først hen til et sted tæt på posten, hvor du er helt sikker på, hvor du er. På vores bane: Når du er ved post 1, kan du vælge et af de to steder, der er vist med pile. Når du går hen til den pil, der er til venstre, gør du herefter følgende: Gå lidt ned ad vejen, til du kommer tættere på posten. Hvor langt er der? Tæl skridt. Gå så ind i terrænet- du kan bruge dit kompas - det er næsten direkte mod øst. Hvor mange meter skal du gå? Tæl skridt igen. På grund af grene på jorden og andet, der ligger i skovbunden, bruger du muligvis flere skridt end ude på vejen for at komme lige så langt. Hvis du går til den pil, der ligger til højre, skal du dreje op ad den lille sti Hvor langt er der? Tæl skridt. Gå så ind i terrænet - du kan bruge dit kompas - det er næsten direkte mod vest. Hvor mange meter skal du gå? Tæl skridt igen. Fandt du ikke posten, så vend tilbage til et af de to punkter og forsøg igen. Det kan være klogt at prøve det andet punkt.

Rigtig vej væk fra posten

Nu gælder det om at være påpasselig, når du skal videre fra posten. Find den rigtige retning. Fra post 2 er det mest sikkert at løbe tilbage til det sikre udgangspunkt fra før. Du kan også vælge bare at løbe mod nordvest, fordi du kan se, at enten løber du ind i den store vej eller også bliver du bliver fanget af hegnet. Dette kaldes et opfang. (Dette opfang er vist med en rød/lilla streg på kortudsnittet til venstre) Når du kommer til et opfang, er det vigtigt, at du løber videre den rigtige vej. Så stands op og orientér kortet mod nord. Kig dig omkring og se, om det, du ser, svarer til kortet.

Pas på de blå vandsignaturer

Post 3 er det sidste sikre udgangspunkt på vej mod post 4. Tæl skridt eller drej til højre, når du ser den lille mose. Om sommeren er der måske ikke vand i mosen, men du kan se, at plantevæksten mangler eller er anderledes. I næste introduktion vil vi kigge nærmere på de forskellige signaturer og se hvilke, der er usikre, fordi de beskriver ting i naturen, der forandrer sig.
Næste introduktion          Forrige introduktion Printvenlig udgave

Se mere i orienteringsløb i BoserupTil forsiden


OK Roskildes emailadresse er: okroskilde@okr.dk
Denne side er oprettet d. 05. juni 2007 af Asger Jensen