Logo ital_2024.jpg

Klub / Aktiviteter

5 Days of Italy 2024.

Gode minder fra Italien, og især gode minder fra OK Roskildes klubtur til 5 Days of Italy i 2009, havde bragt Rasmus, Ida (Øbro - Tisvilde Hegn) og undertegnede tilbage til Dolomitterne.


Denne gang i Fai della Paganella. Selve byen lå på en fredelig klippehylde højt over dalen med byerne Trento og Bolzano, samt vejen med motorvejen over Brennerpasset.

Der er tale om et skiområde med mange tusinde overnatningspladser i byerne Andalo, Fai og Molveno. Meget velegnet til et stort sommerorienteringsløb. Flere end 1400 løbere var forhåndstilmeldt. En del danskere og endnu flere svenskere og nordmænd.

Vi havde heldigvis tilbragt et par dage på agriturismo i et steghedt Veneto inden vi kom frem til de lidt mere moderate temperaturer omkring 20 grader i bjergene.

Første etape var en mellemdistance på en stor skråning ned mod byen Andalo - Som det fremgår af kortet fra M-Elite kan det være ganske udfordrende at holde højden på sådan en eller finde tilbage på kortet når man misser den vej man troede skulle være der højere oppe.


Rasmus vandt etapen trods den markante forskel til det Uplandsterræn han normalt slår sine folder i. Ida fik en femteplads i W Elite og jeg gennemførte.


Etapepræmie

 


 

Anden etape var tilsvarende en mellemdistance med samme stævneplads som første, men på højre side af søen der ses øverst. Lidt mere detaljeret terræn, men også her god motion til lårmusklerne. Rasmus blev nummer 5, Ida nummer 3 og jeg gennemførte.


Stævnepladsen etape 3

Tredje etape var en langdistance og noget af en prøvelse. Først en times gåtur med 380 højdemeter op til stævnepladsen, yderligere 120 til start, 268 på selve løbet og 380 ned igen. Fra D10 til H80. Til gengæld var vejret blændende og udsigterne betagende. Åbent løvskovsdomineret terræn, men svært. Rasmus nummer 8, Ida nummer 2 og jeg … gennemførte.

Etape 4 var en ny mellemdistance - denne gang med en svævebanetur op til stævnepladsen. Tutta Bene! En lidt mere varieret sag end de andre dage med svære stenfelter, ruiner og stævnepladspassage. Rigtig sjovt og kun 120 højdemeter i H60. Rasmus nummer 6, ida nummer 5 og jeg gennemførte - i rigtig fin stil.


Etape 5 var en sprint i byen hvor vi boede. Vi havde gættet en del på hvor i de små snævre gader vi skulle løbe, men det viste sig at være i et bakket villakvarter med små enge i kanten af byen. Sjovt, kuperet og hurtigt overstået. Rasmus nummer 3 og Ida nummer 5 og jeg gennemførte - og var godt tilfreds.


Samlet set blev Ida nummer 2 i W Elite og Rasmus nummer 3 i M Elite. Stor hyldest med et ret festligt afslutningsarrangement med hyggepianist og fanfarer, samt exceptionelt gode præmier i orienteringssammenhæng: Forlænget weekend på Sicilien (transport for egen regning).

I 2025 foregår arrangementet i Madonna de Campiglio. Noget mere alpint, spektakulært, tiltrængt hviledag, men måske ikke med helt samme mulighed for overnatning i små hyggelige landsbyer i det relative lavland. Se her: 5 Days of Italy 2025.

Vi havde nogle udbytterige dage i det skønne Italien. I modsætning til Tyskland efterhånden så digitalt at vi aldrig fik brug for de € vi glemte hjemme på køkkenbordet. Billig ferie i øvrigt. Airbnb og fly med SAS til Milano-Malpensa, Norwegian flyver til Milano-Linate og Bergamo. Billeje af en passende lille italiensk bil til få penge bragte os rundt.

Se alle kort og resultater her: 5 Days of Italy

Michael Leth Jess, OK Roskilde

   


Gode lokale produkter fra sponsorposen på balkonen i Fai


okroskilde@okr.dk      Bjældevej 20, 4000 Roskilde      webteam@okr.dk     9. juli 2024