Logo rom_buer.png

Klub / Aktiviteter
OK Roskilde til Antalya Orienteering Festival 2023.

Fire løbere fra OK Roskilde deltog 30/10 til 4/11 i Antalya Orienteering Festival 2023 i Tyrkiet. Det er et årligt tilbagevendende 5-dages etapeløb plus et natløb, der dog ikke tæller med i den samlede stilling. I år foregik Antalya O Festival ved Kemer, der ligger lidt syd for Antalya. Det var 9. gang EON Tours arrangerede Antalya O Festival, og de kører det virkelig professionelt, hvor alt bare klapper, med både løb, transport og indkvartering.

Der deltog løbere fra mange forskellige nationer, flest de skandinaviske lande, men især fra Rusland var der rigtig mange. Der var kun fire fra Danmark, nemlig Runa Ulsøe, Jette Kreiberg, Henrik Juul Hansen og Janne Brunstedt.

Arrangørerne havde lavet nogle gode og udfordrende baner i 5 ret kuperede terræner. Selv om beskrivelsen lød ret ens, var det ret forskellige terræner: Terræn med detaljeret kurvebillede og mange klippe formationer. Teknisk terræn med god løbbarhed, men med stenede områder, hvor løbbarheden er nedsat. Vegetationen er overvejende pinjeskov med god overskuelighed, dog forekommer der kratlignende områder, der er svært gennemløbelige.

Første og anden etape blev løbet i meget spændende terænner med masser af kurver og klipper og især første etape var meget stenet. I mange områder var det totalt umuligt at løbe, man skulle bare overleve at komme igennnem de stenede partier.

Tredje etape havde stævneplads i en forhistorisk by, mere end 2500 år gammel, med masser af ruiner og bl.a. et flot amfiteater. Her måtte man ikke løbe med sko med pigge for ikke at skade ruinerne. Terrænet var delt i 2 typer, den første del var meget stejl, stenet og med tæt krat, der gav løberne store udfordringer. Anden del, efter man havde passeret stævnepladsen, var nærmest strandskov med små klitter, og endelig var opløbet gennem hovegaden i den antikke by, meget fascinerende.

Efter 3. etape var der samme aften by-natløb i Kemer by. Banerne var ikke så vanskelige, men når næsten 400 løbere med pandelamper starter samtidigt, kan det være ret så forvirrende.

  kemer1.png
3/4 del af OKRs løbere

kemer6.png
Jette på vej på 3. etape

kemer4.png
Janne på vej i mål på 2. etape Foto: EON Tours

Fjerde etape var igen i pinjeskov, meget kuperet, meget detaljerede kurver og specielt var der mange meget tætte områder, man ikke kunne komme igennem. For at komme igennem til posterne på den første del af banerne måtte man løbe i grøfterne, som der dog ikke var vand i, men til gengæld var de fulde af sten, der ikke var lette at løbe i.

kemer2.png
Jette og Susanne (Runas schweiziske veninde) i mål på den antikke hovedgade

Femte og sidste etape var Sprint, som foregik i Kemer centrum. Vi startede tidligt, kl. 9.00 inden alle butikkerne åbnede, så i alt fald de første løbere havde ikke problemer med mange mennesker på gaderne. Det var ikke en særlig vanskelig sprint, men især i parken lige før den sidste post var der rigtig mange poster. Da parken samtidig nærmest var stævneplads, var det en fornøjelse, at se de mange der løb forvirrede rundt og besøgte mange poster, før de fandt den rigtige.

kemer3.png
Janne på toppen af præmieskammelen

Janne blev samlet vinder efter 4 1. pladser og en enkelt 2. plads.

  Ugens samlede resultater sluttede således:
 • Janne Brunstedt nr. 1 i M75
 • Runa Ulsøe nr. 4 i W40
 • Henrik Juul Hansen nr. 5 i M55
 • Jette Kreiberg nr. 21 i W65
 
  Resultater fra natsprint:
 • Janne Brunstedt nr. 1 i M75
 • Runa Ulsøe nr. 3 i W40
 • Henrik Juul Hansen nr. 3 i M55
 • Jette Kreiberg nr. 14 i W65

Janne

Eksempler på kort og baner kan ses i OK Roskildes O-kortmappen og på LIVELOX

Resultater mm. kan ses på Antalya Orienteering Festivals hjemmeside

kemer5.png
Fra præmieoverrækkelsen


okroskilde@okr.dk      Bjældevej 20, 4000 Roskilde       webteam@okr.dk    14. november 2023.