Logo paaske_top22.jpg

Klub / Aktiviteter

Påskeløb - med bakker.

Påskeløbene har været afviklet siden midten af 1960’erne, men har aldrig tidligere været samlet omkring Silkeborgskovene. Men i år skulle det være, og Silkeborg OK havde inviteret til Påskeløb 2022.

30 løbere fra OK Roskilde var blandt de ca 1600 deltagere – og de fik noget for pengene. Tre flotte terræner med en masse højdemeter. Den første etape foregik i Hårup Sande, hvor en stor del af terrænet var et fladt område med indlandsklitter, og skovbunden dækket af lyng. Men storkuperet nærmest stævnepladsen. På andendagen hed terrænet Himmelbjerget. Vi løb i terrænet bag Himmelbjerget, så det var de færreste, der fik et glimt af det kendte Himmelbjergtårn. Et storkuperet terræn, hvor gennemløbeligheden var ”besværlig”. Så selv om banelængderne var næsten halveret, så var det samme ikke gældende for løbstiderne. Med samme stævneplads lagde Sletten rammen om den sidste etape – og her blev de sidste kræfter trukket ud af kroppen med et væld af bakker.

Silkeborg OK stod for et velgennemført stævne med baner af høj klasse. På den sidste dag blev vi i tilgift belønnet med et herligt forårsvejr. Så det var med højt humør, vi drog hjemad.

 

paaske1.jpg.jpg

inge1.jpg

 

OK Roskilde fik en enkelt påskeløbssejr ved Inge Jørgensen, der ganske sikkert vandt D75, da det blev til tre etapesejre. Det var Inges 9. påskeløbssejr.

I H70 startede Janne Brunstedt ud på tredje etape som førende løber, da han var blevet nr to og fire de første to dage. Forspringet var dog beskedent, og hele fem løbere smuttede forbi Janne, der så samlet blev nr 6.

Tre ottendepladser i D12 ved Ellen Dyrlund Pedersen, i H55 ved Henrik Juul Hansen og i D55AK ved Birthe Nielsen.

Anden etape på Himmelbjerget blev endvidere anvendt som en afdeling af Trimtex Senior Cup. Her blev Rasmus Møller Jess flot nummer tre - kun 1,47 efter Søren Thrane Ørum.

Der var også en samlet sjetteplads til Mads Pedersen i H40.

paaske7.jpg

Af OK Roskildes 30 påskeløbere boede de 19 sammen med Holbæk OK i Ømborgen – smukt beliggende ved Mossø. Det var ikke første gang, at der var fornemt besøg. I 1989 lagde Ømborgen sammen med Øm Kloster rammen om det danske pavebesøg.

Alle resultater mm. på Påskeløbets hjemmeside.

I 2023 afvikles Påskeløbet ved Viborg.

Morten Jensen

paaske3.jpg

paaske4.jpg

paaske2.jpg

paaske8.jpg

paaske9.jpg

paaske5.jpg

paaske6.jpg


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde       webteam@okr.dk     17. april 2022