Logo bose_sten.jpg

Klub / Aktiviteter

Mine 61 år med orienteringsløb

Gert Pedersens beretning fra 61 år med orienteringsløb.

Kimen blev lagt i 1956, hvor jeg var på lejrskole med min gymnasieklasse ved Uggeløse Skov og Buresø. Nogle af mine kammerater var spejdere og arrangerede et natorienteringsløb rundt om Buresø. Jeg tror at det var det løb der startede min interesse for sporten.

I gymnasietiden var jeg medlem af Danske Studenters Roklub (DSR). Jeg roede dog kun lidt men opdagede at DSR havde en Ski- og orienteringssektion. Jeg dukkede op ved sektionens generalforsamling i 1959. Bestyrelsen blev noget overrasket over at der dukkede en op uden for bestyrelsen. Det medførte dog at jeg ret hurtigt kom til nogle træningsløb fra klubbens hytte, Gåsehuset i Ravnsholt Skov. Og så var det sket.

Jeg blev flittig deltager ved træningsløbene og i efteråret 1959 deltog jeg for første gang i et o-løb uden for Ravnsholt. Det var i den nærliggende Tokkekøb Hegn. Det gik ikke for godt, jeg måtte have hjælp undervejs fra ”Røde” (Poul Erik Birk Jakobsen), som vist dengang var formand for sektionen.

Det blev til mange løb i Ravnsholt Skov og i Hareskoven, efterhånden også som banelægger af disse træningsløb for især roere fra København. Meget hurtigt kom jeg i sektionens bestyrelse som kasserer og da med Kell Hallstrøm (”Delta delta delta”) som formand. Da der blev åbnet en ny sejlrute fra København til Oslo, blev 2 fra sektionen inviteret med på vist nok jomfrurejsen (sektionen var jo også en skisektion). Det blev meget naturligt formanden og kassereren. Mens vi var i Oslo, blev det sågar til nogle timers skitur.


Gert på Bornholm til NOC i 2007

DSR arrangerede allerede dengang et årligt Stifinderløb, så det fik jeg så lov til at være med til. Hvert andet år i Danmark og hvert andet år i Sverige. Det blev hurtigt sågar som både banelægger og stævneleder, og mange gange i snævert samarbejde med Kell Hallstrøm. Samarbejdet med Kell medførte også at jeg fik sommerferiejob hos Rambøll og Hannemann, hvor Kell var ansat. Efter endt eksamen fra Polyteknisk Læreanstalt i 1963 og 2 år som soldat blev det også til et års rigtig ansættelse. Desværre døde Kell allerede i 1972, han blev kun 36 år.


Jægerspris Nordskov 1968

Jeg meldte mig ind I OK Roskilde i 1974, da det geografisk var nemmere. og da jeg efterhånden ikke havde så megen kontakt med klubmedlemmerne fra DSR, som jeg dog først meldte mig ud af et par år senere.

Det var en del om mine 61 år som orienteringsløber, men der kommer nok/måske lidt mere i de kommende år.

Gert

okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     4. oktober 2022