Logo jwoc_sprint

Klub / Aktiviteter
OK Roskildes VM-sølvmedaljetager Andreas i klubben.

I tirsdags var Andreas Boesen, der i sommer i Sprintstafet vandt sølv ved VM i Estland og guld i WorldGames i Polen, en slags OL hver fjerde år for de idrætsgrene, der ikke deltager i OL, i klubben.

Siden i sommer har Andreas kun været meget lidt hjemme i Danmark pga rejser, især flere træningsture i udlandet., så vi var meget glade for at se ham.

Først deltog Andreas i klubbens træningsløb i Hyrdehøj og bagefter var han med i klubhuset, hvor John Tripax holdt en lille lykønskningstale for de ca 45 fremmødte voksne og børn.

Dele af talen:
Din første kontakt med O-løb var i 2005 (14 år) ved et skoleorienteringløb i Folkeparken med Hedegårdenes skole. Du viste ifølge din lærer, Helle Schmidt interesse for O-løb, og hun henviste til vores Boserupløb.
Jeg var heldig, at få lov til at skygge dig den første gang, du kom sammen med din mor (jeg husker ikke, om din far også var med).
Du viste straks, at du mestrede O-kortet. Familien har fortalt, at det altid, før GPS kom, var dig, der sad med kortet, når "far kørte tur med familien".
Selv om der, som alle ved, altid er et virvar af stier i bynære områder og nede ved fjorden, valgte du straks de rigtige stier.
Da du første gang skulle løbe i jyske klitter, gik du ikke, som alle andre nybegyndere, fra et tydeligt sikkert punkt til et nyt og så videre. Nej du løb straks på tværs af klitterne i fuld fart.
Ved din første SkovCup-finale i 2005 i Tisvilde vandt du din klassen.
Da du, i 2006 fik lov til at komme med klubbens "store" håbefulde ungdomsløbere til udtagelsesløb på Fanø, sugede du en masse erfaring til dig, så du allerede samme efterår fik din første DM - medalje, bronze i stafet i D/H max 43.
I 2007 fik du i H15-16 guld i lang, ultralang og mellem samt sølv i stafet og bronze i sprint.
I 2008 blev det i H17-18 til guld i ultra, sølv i lang og nat samt bronze i mellem, sprint g stafet.
Og sådan fortsatte det hele ungdomstiden med flere medaljer hvert år.
Første seniorår missede du dog, men derefter har du hvert år fået fra en til fire DM- medaljer.
Ialt har du ved DM fået 10 guld-, 10 sølv- og 11 bronzemedaljer.
Så snart du kunne komme i betragtning til at komme på Ungdomslandsholdet, blev du udtaget. Du fortsatte på juniorlandholdet og senere på seniorlandsholdet og har været til mange EM og VM med flotte resultater.
Roskilde kommune, i form af Elitesport Roskilde, senere kaldt Talentudviklingspuljen, fik hurtigt øje på dig og du har fået adskillige legater, der ialt løber op på noget over 100.000 kr. Du fik også et år Roskilde kommunes Idrætspris.
Til sidst sagde man, at du ikke kunne få mere. Nu var du ikke mere et talent. Nu var du bare rigtig god.
Du fik, i sprint i 2016, klubbens første senior-guldmedalje, der blev fuldt op i år og du ligger nu nr 3 på klubbens DM-medaljeliste.
Nu har du så fået ovennævnte to fantastisk flotte internationale medaljer, som jeg hermed vil supplere med klubbens "Godt gået-medalje", som gives til en ungdomsløber, der har gjort noget specielt. Du får den godt nok lidt forsinket, men derfor er den lige så fortjent.
Meget tidligt i din karriere sagde du en dag til mig, at når du inden så længe havde været med til en vigtig match i bowlingklubben, ville du holde op og begynde at løbe noget mere O-løb. Det var sjovere ( du brugte dog et andet og mindre pænt ordvalg).
Tillykke med de foreløbige resultater. Vi er meget glade på dine vegne og stolte af dig og håber, der kommer flere i fremtiden.
Far Henrik fortalte derefter og viste billeder om Andreas, primært set fra familien og til sidst fortalte Andreas om VM og World Games og viste kort og baner.

John Tripax. Eliteformand

PS! Næste aften så jeg Andreas i TV, hvor han var til hædring på Århus Universitet sammen med flere andre verdensstjerner, incl Maja Alm, der selv må betale store beløb for at deltage i internationale mesterskaber.


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     27. oktober 2017