Logo divmatch13

SM-sprint: Flot medaljehøst

De sjællandske mesterskaber i sprintorientering blev lørdag afviklet i Næstveds østlige bydel. Herlufsholm OK lavede et fint sprintstævne, hvor der skulle orienteres i en typisk dansk tæt/lav-bebyggelse.

I klassen H50 vandt Jakob Søndergaard Jensen for første gang en SM-titel. Jakob løb de 2,8 km i tiden 12:47 – og havde et forspring på et helt minut til nr to. Klassen havde ti sprintere til start.

I D65 endte Annette Petersen som treer, men da de to foranliggende var fra hhv Kristianstad og Viborg, så snuppede Annette for første gang et SM-guld i sprint. Annette var blot fire sekunder foran løberen på fjerdepladsen – den forsvarende mester fra Herfølge i 2022 – Inger Jessen.

Inge Jørgensen vandt for tredje år i træk klassen D75 med et forspring på 3:45 til den næsthurtigste.

I klassen H75 skulle Janne Brunstedt kun bruge ni minutter og 41 sekunder til at sikre sig mesterskabet. I sidste uge vandt Janne H75 ved de skånske mesterskaber i Ängelholm.

I herreklassen (H21) var der en flot sølvmedalje til Søren Jessen, mens der på kvindesiden var bronzemedalje til både Tonje Pihl (D21) og Teresa Søndergaard Pohl (D18).

I klasserne over D/H 35 blev der ikke delt sølv- og bronzemedaljer ud. Ellers havde der også været en sølvmedalje til Kent Pihl (H60) og til Inger Jessen (D65) – samt en bronzemedalje til Finn Petersen (H70).

Helle Jønson blev nr 4 i D55 – blot 14 sekunder fra tredjepladsen. Morten Jensen blev nr 4 i H60 med 40 sekunder fra plads 3. Thomas Gadsbølle vandt suverænt åben bane 1, mens Jesper Allan Jensen tog sejren i åben 2.

Efter løbet var der et følgeløb i Næstveds vestlige udkant, hvor Herlufsholm OK diskede op med endnu en god sprintbane i en anden type ”terræn”. Herfra skal kun bemærkes, at Ole Svendsen, efter et ærgerligt fejlklip ved SM, fik revanche og vandt H80.

De mange supersprintere i OK Roskilde kan nu kigge frem til Fynsk Sprint Cup i næste weekend på Ærø– efterfulgt af DM-sprint og DM-sprintstafet ugen efter på Djursland.