12 DM-medaljer til OKR i 2022.

OK Roskilde har deltaget i syv af de otte DM’er, der findes inden for orienteringsløb. Til fods vel og mærke – vi ser her bort fra mountainbike og ski. Det ottende og manglende DM var DM-hold, hvor vi som 2. divisionsklub ikke havde chancen for at deltage.

Men i de syv discipliner vores sport er opdelt i, var der mindst en DM-medalje fra hver disciplin.

I alt blev det i 2022 til 12 medaljer fordelt på 5 guld-, 4 sølv- og 3 bronzemedaljer. Der var 8 løbere om at hjemtage disse 12 medaljer.

Det er en lille tilbagegang fra 2021, hvor OK Roskilde nåede 13 medaljer (6-4-3) med otte løbere.

2013: 18 medaljer (6 - 5 - 7)

En person har dog især bidraget til medaljehøsten i år. Inge Jørgensens har i klassen D75 vundet guld i samtlige fem individuelle DM-konkurrencer. I kronologisk rækkefølge: nat, sprint, mellem, lang og ultralang. Derudover sølv ved DM-stafet i H75! Et imponerende resultat, hvortil der så kan tilføjes et verdensmesterskab i sprint.

Rasmus Møller Jess (H21) har hentet en enkelt medalje i år. Det var en sølvmedalje ved DM-nat, der blev løbet i Lindet Skov. Derudover har Rasmus med landsholdet deltaget i både EM og World Cup.

Janne Brunstedt spænder vidt, da han har opnået medalje i både sprint (sølv) og ultralang (bronze). Hertil en sølvmedalje i DM-stafet, der blev løbet på Bornholm. Det var Jannes sidste sæson i H70.

Ole Svendsen har vundet to medaljer i år. Sølv sammen med Inge ved DM-stafet og bronze ved sprinten i Odense. Finn Petersen har også vundet en sølv og en bronze i år – begge opnået i stafetløb. Først ved sprintstafet i Vollsmose og senest i den traditionelle stafet i det klippefyldte terræn i Slotslyngen.

Tre løbere har fået en enkelt DM-medalje hængt om halsen. Runa Ulsøe genvandt en sølvmedalje i D/H185 (med Janne og Finn) og Annette Petersen og Morten Jensen, der - sammen med Finn i D/H60 – løb en flot sprintstafet 2. pinsedag i Vollsmose.

Klubbens medaljestatistik er blevet opdateret med de to medaljer fra DM-ultralang. Medaljelisten tæller nu 385 DM-medaljer – fordelt på 71 klubmedlemmer.
Der er et nyt sæt af medaljer at kæmpe om igen i 2023. Det starter med DM-nat den 18. marts i Stenholt Skov ved Silkeborg.