DM-stafet i et stenbrud

Dette års danmarksmesterskaber i stafetorientering var henlagt til Slotslyngen på Bornholms vestkyst. Arrangørerne fra Søllerød OK havde udvalgt sig en noget speciel stævneplads i form af et nedlagt stenbrud. Der var godt nok lidt trangt, men ellers fungerede hele afviklingen upåklageligt. En god detalje var, at løberne skulle passere en publikumspost på toppen af en lodret klippevæg, som alle på stævnepladsen havde god udsyn til.

OK Roskilde havde seks hold til start og kom hjem med to sæt sølvmedaljer. Fem af de seks hold var at finde i ”veteranklasserne” og havde banelængder på bare 2,6 km pr tur. Men hvis nogen troede, at det ville minde om en sprintbane hjemme i Roskilde, så blev man klogere. Terrænet var udfordrende, og en del løbere var lang tid i skoven.

I klassen H75 løb Ole Svendsen og Inge Jørgensen en sølvmedalje hjem – akkurat som sidste år, og kun slået med ni sekunder af Tisvilde Hegn OK. Der deltog ti hold, og Inge Jørgensen kunne med stolthed notere, at hun havde en hurtigere tid end de 19 mandlige deltagere i klassen.

I klassen D/H185 stillede vi med fire hold. Reglen er her, at alderen på de tre løbere skal være mindst 185 år tilsammen, og at begge køn skal være på holdet. På førsteturen bragte Martin Østberg ”Roskilde 2” frem til føring i klassen. Finn Petersen fra førsteholdet var et par minutter efter, men herefter trak Runa Ulsøe fra, og hun fik med et godt superløb løbet holdet frem til en andenplads efter OK Gorm – men med rigtig stor margin til de efterfølgende hold. Så det hele var serveret til Janne Brunstedt, der skulle løbe den sidste tur for holdet. Men grundet et stort bom undervejs fik han ikke indhentet førerholdet (der manglede 26 sekunder) – men sølvmedaljerne kom dog i hus. Hermed forsvarede de tre løbere deres resultat fra DM-stafet sidste år i Blåbjerg Plantage.

Vort ”ungdomshold” bestod af Casper Lindemann, Mads Pedersen og Kent Pihl. De startede i H40, men sprang desværre en post over undervejs – ellers var det blevet til bronzemedaljer.