Janne vinder Antalya Orienteering Festival 2019.

Fire af OK Roskildes medlemmer havde valgt at tage af sted til varmen i Tyrkiet og deltage i Antalya Orienteering Festival 2019. Det er et 5-dages løb med 6 konkurrencer. Natløbet tæller dog ikke i den samlede stilling.

Der var deltagere fra 20 forskellige nationer, hvoraf Rusland var klart den største. Der var desuden deltagere fra en del østeuropæiske lande, Norge, Sverige og Finland og 7 deltagere fra Danmark.

Janne Brunstedt, Jette Kreiberg, Finn og Annette Petersen deltog i de 5 løb om dagen, men sprang natløbet over, da det lå om aftenen efter 3 dages løb i relativt kuperet terræn.

Arrangørerne havde lavet nogle gode og udfordrende baner i 5 meget forskellige terræner.

Første etape blev løbet i en kystnær skov med indlandsklitter bevokset med let gennemløbelig skov afvekslende med meget tætte kratområder. Specielt et meget tæt bælte med krat ud mod kysten drillede deltagerne. Der var nogle få meget smalle stier igennem, men hvis man ikke fandt dem og forsøgte at trænge sig igennem, kom man til at bruge meget tid på at mase sig igennem. Her satte vi alle sammen tid til.

Anden og tredje etape blev løbet i 2 forskellige skove lidt oppe i bjergene. De var begge meget kuperet, så vi fik en del højdemeter i benene. Efter en førsteplads på 3. etape og 2 fjerdepladser førte Janne nu sin klasse.

Herfra så han sig ikke tilbage. Fjerde etape foregik i 1000 meters højde i et meget spændende terræn. Det bestod af høje klippesøjler tæt fordelt ud over bjergsiden med nogle åbne områder imellem. Kortet var gult med mange sorte klatter. Vi måtte klatre op og ned mellem klippesøjlerne, så selv om det skulle være langdistance baner, var vores banelængder kun 1,46-1,92 km lange. Her vandt Janne suverænt med mere end 3 minutter ned til nr. 2 og udbyggede derved sin føring.

Finn på vej på 1. etape Foto: EON Tours

Janne på vej på 3. etape Foto: EON Tours

Annette på vej på 3. etape Foto: EON Tours

Sidste etape var Sprint, som foregik i et nyetableret område bygget til EXPO 2016. Det var et ret åbent område med god sigt. Der var dog én post, som drillede lidt. Det var en bygning med 2 niveauer, hvor posten var placeret på øverste niveau. Posten kunne faktisk ses fra stævnepladsen, så det var de først startende løbere, som løb til det forkerte niveau. Senere startende løbere havde luret det. På trods af, at Janne lige var nede på det forkerte niveau, løb den regerende verdensmester sejren sikkert hjem og dermed den samlede sejr.

Typisk terræn på fjerde etape Foto: EON Tours

OK Roskilde havde også en anden banevinder på sprinten. Finn vandt M65 med mere end 1 minut ned til andenpladsen. Finn løb et sikkert løb og førte det meste af banen.

Jette på vej på 1. etape Foto: EON Tours