Klub / Aktiviteter

Höst-Open i rusk og regn

Bornholm levede ikke helt op til sit tilnavn, Solskinsøen, da der var Höst Open den forgangne weekend, det blev nemlig en kold, våd og blæsende oplevelse. De gode terræner opvejede dog noget af ulemperne ved vejret, men det tager jo altid toppen af oplevelserne, når vejret er dårligt.

Igen i år var der sprint om fredagen, arrangeret at PI-København. Denne gang var sprinten i Svaneke, en by med krogede gader, små pladser og torve, velegnet til sprint.

Stævnepladsen var ved en lille havn i nordenden af byen. Banerne startede på stævnepladsen og gik rundt i og op og ned af byens mange små krogede gader, og den sidste del af banerne var i et åbent område, der drillede en del løbere. De fleste syntes, det var en rigtig god sprint, og flere af OK Roskildes løbere kom højt op på resultatlisten.

Første etape af det egentlige Höst Open blev løbet i Blykobbe Plantage/Hasle Lystskov. Inden stævnet lød en del snak om, at denne skov vist var lidt kedelig. Deres ord blev gjort til skamme; skoven var både spændende og udfordrende. Bevoksningen var overalt ret diffus af varierende tæthed, og især langs kysten var den tæt og med mange små detaljer i kurvebilledet. Stævnepladsen var inde i skoven, hvor der var nogen læ for blæst og regn, men når man kom ud på nogle stræk langs kysten oplevede man den kraftige blæst og skumsprøjt fra havet, der stod inde over stranden. Også her var der flere gode resultater:

Anden etape blev løbet i Slotslyngen, området syd og øst for Hammershus. Det er et meget udfordrende terræn med store højdeforskelle, mange kurvedetaljer og sten og klipper som i Sverige. Stævneplads og start var tæt på Hammershus, og nogle baner startede med poster omkring den gamle borg. Terræn og baner var udfordrende for alle, og mange var meget længe i skoven, og ingen kom vist deres bane igennem uden fejl. Nogle tabte placeringer på denne etape, mens andre forbedrede deres placering i den samlede stilling efter de 2 løb.