Logo Efterår

Jættemilen 2017

54 gange har OK73 nu afviklet Jættemilen, den årlige styrkeprøve med ultralange baner og fællesstart. I år foregik det i Grib Skov Mårum, der var klædt i de smukkeste efterårs farver. Det var dejligt løbevejr; for årstiden ikke særligt koldt, og der var lidt sol. Skovbunden var blød efter den seneste tids megen regn, og da banelægningen opfordrede til meget løb i terræn, blev det en hård tur.

Ti løbere fra OK Roskilde havde fundet vej til den dejlige stævneplads midt i Grib skov. Alle havde en rigtig god oplevelse og flere kom helt til tops i de store felter, der som sædvanligt var domineret af udenlandske løbere, især svenske og norske, men også finske løbere var der mange af.

Årets plakette

Inge Jørgensen vandt klassen D70, 1 min foran nr. 2, en svensk løber. Så Inge fik revanche for sidste års nederlag, hvor Inge blev spurtbesejret af en svensk løber.

Janne Brunstedt løb i mål til en andenplads i H65, næsten 3 min efter vinderen, Leif Larsen fra Tisvilde Hegn. Tredjepladsen gik til en finsk løber.

Jan Frederiksen fik en flot 4. plads i H60. Jan blev bedste danske løber i klassen og var bare 15 sek fra 2. pladsen; placeringerne 2-4 blev afgjort mellem sidste posten og mål, og faldt ud til de 2 svenske løbers fordel.

Herudover blev Anne-Mette Jansen nr. 10 i D40 og Rasmus Krogh Madsen nr. 16 i H20, mens Jørgen Krogh løb den lange åbne bane, hvor han blev nr. 8.

Prisen for største udholdenhed må gå til Peter Mørup Jansen, der i H45 kæmpede sig gennem en 17 km lang bane og kom i mål efter 4 timer og 9 min.