Inge vinder suverænt Hallands 3-dagars

Årets udgave af Hallands 3-dagars blev afviklet lidt nord for Ullared, byen med det berømte mega super varehus, Gekås. Der blev løbet i et spændende, storkuperet terræn typisk for området med klipper, sten og moser. Det er ved at være en tradition at flere løbere fra OKR deltager i dette stævne, og i år var 11 fra OKR taget til Halland, for at deltage i de 3 løb med omkring 2000 andre orienteringsløbere. Som vanligt var stævnepladsen den samme alle 3 dage, og umiddelbart op til stævnepladsen lå stævnecampingen, så alt var meget centralt.

Første etape, fredag eftermiddag/aften, var en mellemdistance, der mest forløb lige nord for stævnepladsen. Her stiftede vi bekendtskab med et terræn med et detaljeret kurvebillede, hvor man skulle være omhyggelig med kortlæsningen, hvis man ikke skulle bomme. Mange måtte erkende, at der skal en anden teknik til, end den man bruger i danske terræner. Inge Jørgensen mestrede dette terræn, idet hun sikkert vand klassen D70 med mere end 1 min. Vi andre var mere beskedne og havde ganske lange km tider.

Anden etape, normal langdistance, gik mest øst for stævnepladsen, og bare at komme til starten var en fysisk prøvelse, idet nogle kraftige stigninger skulle forceres. Vi blev udsat for typisk svensk langdistance med få poster og lange stræk med vejvalgsproblematikker. Skulle man lige på, til højre eller venstre, ikke helt let at overskue. Igen var det Inge, der klarede sig bedst og igen vandt D70, så hun nu samlet var mere end 7 min. foran nr. 2 før jagtstarten.

Treje etape med jagtstart gik i et nyt område, hvor vi startede i et storkuperet terræn syd for stævnepladsen.
Inge løb ud i front på jagtstarten, og selv om hun ikke var hurtigst på etapen, kom hun først i mål. Inge vandt dermed suverænt sammenlagt og var næsten 10 min. foran nr. 2.
Janne Brunstedt løb en god jagtstart og fik en 7. plads på etapen. Janne avancerede dermed 8 placeringer til 19. pladsen efter 2 mindre god løb på 1. og 2. etape.

Inge på vej til sejren i Hallands 3-dagars (2014)

Også Rasmus Møller Jess, der i Sverige løber for OK Linné, havde en god 3. etape, hvor han blev nr. 9, og Rasmus endte på en samlet 12. plads.