Logo foraar

Klub / Aktiviteter

Sløj start på 2. division

OK Roskilde kom ikke allerbedst fra start i dette års 2. division. Noget uventet lykkedes det kun at vinde en af tre matcher. OK Sorø blev besejret med ti point (113-103), medens det blev til nederlag mod Farum OK for fjerde gang i træk – dog beskedent med kun syv point (108-115). Det var noget mere uventet, at det også blev til et nederlag mod Ballerup OK. Vi blev besejret snævert 116-121. Senest vi tabte til Ballerup OK var i 2003!

OK Roskilde havde 73 tilmeldte løbere. 68 kom til start; men seks gennemførte ikke.
Fra de positive sider skal det nævnes, at vi havde hele syv klassevindere (af 17 mulige). Claus Rasmussen (H3), Ole Svendsen (H5), Inge Jørgensen (D5), Casper Lindemann (H7), Hanne Jessen (D7)), Christopher Søgaard (H8) og Freja Emilie Kent (D/H9).

Der var også pænt med andenpladser: Allan Søgaard (H2), Kent Pihl (H3), Janne Brunstedt (H4), Morten Jensen (H7) og Katrine Krogh Madsen (D8).

Arne Heydorn (H2), Aksel Andersen (H4), Adam Carlsen (H6) og Frida Weigelt Svendsen (D/H9) løb alle en tredjeplads hjem.

Som “dagens løber” faldt valget på Allan Søgaard. Allan var en stærk ungdomsløber i OK Roskilde tilbage i 90’erne. Men han bosatte sig i Thailand, inden han sidste år vendte hjem til roskildeegnen igen. Nu med to drenge, som med det samme er blevet aktive orienteringsløbere. At Allan ikke helt har glemt kunsten at løbe orienteringsløb efter næsten 20 år i det fremmede, viste han ved at besætte en flot andenplads i den stærke klasse H2 i Hvalsøskoven.

Som noget blev nyt, blev der også fejret en “dagens comeback”. Marie Hjort deltog i 2005 og 2006 i tre divisionsmatcher som lille pige. Nu gjorde hun fornemt comeback i D21 efter 11 års pause.

Det var imponerende, at Hvalsø OK med ganske få aktive medlemmer lykkedes at lave så fint et stævne for så mange – ca 600 deltagere. Og mange kan vist godt bekræfte, at banerne var svære og udfordrende! Måske lige svære nok for nogle af vore mindste løbere. Resultatformidlingen var der dog ikke grund til at råbe hurra for.

Anden runde skal efter planen løbes den 17. september i Krogenberg Hegn (Nordsjælland). Vi har revanche til gode!

Stillingen efter 1. runde:
1. Farum OK 6 point
2. Ballerup OK 4 point
3. OK Roskilde 2 point
4. OK Sorø 0 point

Resultaterne kan ses på divisionsmatchens hjemmeside og 2. divisions matchresultater.

Morten

okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     2. april 2017