Veteran VM i estiske moser.

Kun Inge Jørgensen og Janne Brunstedt nåede frem til A-finalerne på langdistancen ved World Masters Orienteering Championships i Estland.

De to første kvalifikationsløb på lang blev løbet en times kørsel øst for Tallinn i et område med meget store moser. Det, der ikke var moser, var ret så kuperet med et detaljeret kurvebillede, som mange havde en del problemer med. Det meste af skoven var ret åben fyrreskov, og bunden var for det meste god at løbe i. Selv om Inge ikke løb helt fejlfrit på første kvalifikationsløb løb, blev det til en flot 2. plads i W70 heat 3. Janne løb til en OK 8. plads i M65 heat 4.

Anden kvalifikationsløb, der havde samme stævneplads, blev til dels løbet i samme område, men de fleste fik lidt flere moser at løb i. Inge lavede et par fejl, så hun endte på en samlet 4. plads efter de to løb, men en sikker kvalifikation til A-finalen. Janne lavede også et par fejl og fik en 16. plads. Samlet blev det til en 10. plads, så kvalifikationen til til A-finalen var sikret. M65 er med 350 deltager den største klasse, så kvalifikationsløbene er delt i 5 heat, hvor der kun går 16 løbere videre til A-finale, så der er ikke råd til mange fejl. De øvrige OKR løbere kvalificerede sig ikke til A-finalerne, men måtte løbe B, C eller D-finaler.

Lang finalen blev fra en ny stævneplads i et helt andet område, men der var stadig mange moser og et detaljeret kurvebillede. De længere baner kom ud i en helt speciel mose med søer; se billedet. De fleste ønskede vist på forhånd, at de ikke skulle der ud, men det var der alså en del, der skulle. Terrænet så letløbt ud, men banerne var både længere og sværrere i A-finalerne, og det var let at lave fejl. Inge lavede et par fejl, og særligt et forkert vejvalg på et langstræk kostede dyrt, så inge endte på en 18, plads. Janne lavde en fejl, der kostede mange minutter, på et stræk gennem et grønt område, og han endte langt nede på resultatlisten som nr. 72. Det grønne område havde mange problemer med, og det kostede danske medaljer. I M65 D-finalen havde John Tripax et godt løb og blev nr. 4. Annette løb B-finalen i W60 og blev nr 51, mens Finn blev nr. 24 i M60 C-finalen og Volker blev nr. 58 i M50 B-finalen. Jette blev desværre ramt af et fejlklip i det første kvalifikationsløb, så hun fik ingen placering, mens Ole pga. sygdom slet ikke kom ud at løbe lang.