Vikingedysten 2016.

Vikingedysten havde i år 40 års jubilæum. Det blev bl.a. fejret med gratis kage og kaffe. Gamle startlister og avisudklip var hængt op, så en del af de lidt ældre løbere morede sig med at finde sig selv som ungdomsløbere. Som vanligt var der en hyggelig og afslappet stemning, hvor HTF gjorde, hvad de kunne for at skabe nogle gode baner, og for at alle skulle føle sig velkomne.

OKR stillede i år med fem løbere – Andreas Boesen og de fire sydlændinge Runa, Karoline, Jonas og Jesper. Andreas Boesen deltog i fredagens sprint, som foregik i Haderslev Syd. Andreas løb en overbevisende sejr hjem i tiden 21:09 for de 4,55 km – næsten fire minutter hurtigere end nr. 2.

De to næste løb blev løbet i skove tæt på Jels. 1. etape blev løbet i Haraldsholm, en skov, som er præget af mange stier og mange grendiger. En klar fordel for det hurtigt løbende folk. Jonas fik en flot første plads, og Karoline og Runa kom ind som nr. fire på deres baner.

2. etape blev løbet i Stursbøl. Stursbøl plantage blev væltet af orkanen Adam i 1999, og det bærer den stadig præg af. Masser af nyplantet gran med tæt underskov. Som en tysker sagde, da han så kortet – ”So viele Farben”. Se kortet fra Stursbøl. Så i modsætning til første etape, så var anden dagen mere teknisk krævende. Jonas havde igen et super løb, og sluttede på første pladsen syv minutter foran nr. 2, og han sluttede derfor som samlet vinder af klassen H13-16. Runa havde også et rigtigt godt løb, og kom ind som nr. 2. Samlet sluttede hun på en flot anden plads i klassen D50. Karoline bommede desværre på et par poster, men kom alligevel ind som nr. fem. Det rakte til en samlet femte plads. Jeg kom ind på en 12. plads på anden dagen, og sluttede på en samlet 14. plads.

Jonas F. Ulsøe: Vinder af Vikingedysten 2016

Traditionen tro, så vi Jels Vikingespil lørdag aften. Vikingespillet og Vikingedysten hænger tæt sammen, og Vikingespillet havde også 40 års jubilæum i år. Årets spil handlede om den gæve viking Starkad, som desværre påkaldte sig visse guders forbandelse, fordi han havde lidt jætteblod i årerne. Fremragende underholdning i smukt sommervejr og en skarp kommentar til nutidens snak om færre eller flere flygtninge/indvandrere.

Se resultater og billeder fra Vikingedysten.