Logo ravnsholt

Klub / Aktiviteter

Trail-Orientering i Himmelev skov

Så oprandt dagen, OK Roskilde skulle afvikle sit 2. trail-orientering, denne gang i Himmelev skov. Målet var at få mindst samme antal deltagere som sidste år, men var godt klar over at det ville blive svært, da denne form for orientering ikke ligefrem ”råber” på udøvere, men håbet var der.

Problemet med denne form for orientering, er nok, at man ude omkring i klubberne tror, at det kun er for handicappede/kørestols brugere og lignende, men dette er helt forkert, det er for ALLE, så prøv det næste gang der afvikles et sådan stævne.

Jeg havde først set på Boserup skov, senere på Sct. Hans men til sidst valgte jeg Himmelev skov, det nyeste af klubbens kort, men jeg må nok sige at det gav nogle udfordringer, tæthederne var upræsise, tillige måske også kurve billedet. Men alt i alt lykkedes det at udfærdige en, ja 2 baner uden om søen, en Elite og en B-bane.

Det blev til 34 forskellige poster, der tilsammen bestod af 86 skærm placeringer, endvidere blev der opsat 35 postmarkeringer, langs med ruterne. Alt dette blev sat ud lørdag eftermiddag, og den skeptisk jeg havde ved at sætte markeringerne ud dagen før, langs med stierne, der bliver meget benyttet af de lokale samt andre, blev helt til skamme, da alt stod der søndag morgen.


   
 Inden starten på præcions-sektionen, skulle deltagerne igennem en tidskontrol, her skulle udvælges 3 poster i Elite klassen og 1 post i B klassen, denne tid bruges til at placerer deltagerne med samme antal rigtige poster i præcions-orienteringen, i rigtig rækkefølge.

Foruden den rigtige postplacering er der også op til 4 snyde poster, ja måske er der slet ingen skærm placeret rigtig, også kaldet falske poster, så her kommer ens orienteringsevne virkelig på prøve, dette kan dog kun forekomme i Elite klassen, medens alle øvrige klasser: A, B og C klassen ikke må have falske poster.

Jeg kan oplyse, at der er stor forskel på kontrolbeskrivelser mellem ”fod- og trail-o”, hvilket resulterede i at vi måtte annullerer nogle poster, f.eks. står der, at posten sidder i et stikryds, så skal den stå midt i stikrydset, eller står der en sti, så skal den stå midt på stien, og ikke på/i kanten, jo der er meget at lære.

   
 


Elite klassen havde 16 deltagere, heraf 7 svenskere, banen var 2 km. med 20 kontroller, heraf blev 3 annulleret, vinder blev Vibeke Vogelius, Silkeborg OK med 17 rigtige, nr. 2. Karoline Saxtorph Schultz fra Ballerup OK med 16 rigtige og 23 sekunder på tidskontrollen, medens Ingemar Gidenstam, Kungälvs OK, blev nr. 3 med 16 rigtige og 27 sekunder på tidskontrollen, så her var kun 4 sekunder mellem nr. 2 og 3.

B klassen havde 4 til start og den var også 2 km men med 15 kontroller, heraf blev 1 annulleret, den blev vundet af vores egen Annamaria Carlsen, hun havde 13 rigtige og nr. 2 blev Laura Saxtorph Schultz, Ballerup OK med 12 rigtige, medens Herluf Jensen fra Svendborg OK blev nr.3 også med 12 rigtige, men han brugte 81 sekunder mere end Laura ved tidskontrollen.

Alt i alt en fin dag, regnen holdt sig næsten væk, og omkring kl. 15.30 var alt pakket sammen og det var tid til eftersnak.

   
 

Med dette vil jeg bare sige: håber at også dig ved et trail-o, og til hjælperne både før og på dagen, vil jeg sige tak for hjælpen, håber ikke I er blevet helt skræmt væk næste gang jeg ”kalder”.

Bjørnen


   okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     10. oktober 2016